donderdag 7 juni 2012

Kwart stagiairs haalt koffie. Gelukkig regelt Sterrenstages beter.


Over het algemeen zijn studenten tevreden over hun stage. Dat blijkt uit de Nationale Stagemonitor 2012 waarbij ruim duizend studenten zijn ondervraagd. Toch gaf een kwart van de stagebegeleiders aan dat studenten op hun stage klussen onder niveau kregen. Zo werden studenten ingezet voor het halen van koffie. 

De stagiairs kregen ook te maken met machtsmisbruik, vervelende opmerkingen of werden genegeerd.  Studenten zelf zijn wel te spreken over hun stage. Gemiddeld geven studenten een 7,2 voor de begeleiding van het bedrijf waar ze stage liepen. Over de stagebegeleiding door de opleiding zijn studenten minder tevreden. De hulp die studenten bij de zoektocht naar een geschikte stageplek kregen werd beoordeeld met een 5,8.
Vrijwel alle studenten noemen de stage enorm belangrijk voor hun ontwikkeling. Bijna de helft van de voor het onderzoek ondervraagde stagiaires kreeg na afloop een baan aangeboden bij het bedrijf waar ze stage hadden gelopen.
Studenten vinden de stagevergoeding te laag, maar helaas valt hier er nauwelijks over te onderhandelen. De gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de 200 en 400 euro.(bron=SUM)
De begeleiding bij het vinden van een goede stage door Sterrenstages is prima te noemen. Dit zegt elke student die een stageplaats via ons heeft gevonden. Met name onze Specific Search By Sterrenstages draagt bij aan de goede resultaten. voor meer informatie over onze service vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten