dinsdag 10 maart 2015

Stagebedrijf van de week op Sterrenstages

Hotel Edward 1er & Restaurant Eléonore,
Hotel Edward 1er & Restaurant Eléonore,
The Hôtel Edward 1er is a three star château hotel in the Dordogne, France. The owners and directors of the hotel are Arjan & Marije Capelle, a Dutch couple, who both graduated from the Hotelschool The Hague (1991 & 1999).

Hôtel Edward 1er is beautifully located on the edge of the village of Monpazier ; a classified mediaeval village with a little over 500 habitants.
Hôtel Edward 1er has 15 rooms and 2 suites. All rooms have bathrooms with bath, color TV, and are decorated in style with the château. The Suites offer Jacuzzi and/or Turkish steam bath. Hôtel Edward 1er is member of Châteaux et Hôtels the Collection, a chain of individually owned hotels offering charming and luxurious hospitality.

  

The F&B of Hôtel Edward 1er consists of breakfast, dinner and bar service.
Breakfast is served in the rooms, in the restaurant or at poolside. Dinner is served in the restaurant or on the pool terrace. The dinner consists of a daily changing chef’s menu with choice. Reservation is always required for the restaurant. Maximum number of covers: 28. The restaurant is also open for non-resident guests.
The team running Hôtel Edward 1er consists of around 8 employees. Next to the management-tasks of the hotel, the owners take active roles in all the practical jobs. The team consists furthermore of local staff, especially for housekeeping and stewarding. But also these are required to execute other jobs: for example setting tables, etc.

Stageplaatsen:




Jouw restaurant- en F&B stage op een kasteel in Frankrijk!


Buiten het hotel en het gourmet restaurant hebben Arjan en Marije Capelle ook een bistrot in het centrum: Bistrot 2. Hier worden lunch en diner geserveerd. De Bistrot heeft een groot terras waardoor er op mooie dagen ruim 55 gasten kunnen genieten van de kookkunsten en de service van hun 8-koppige team. Hier kan jij dus voor minimaal 12 weken deel van uit maken. Niet alleen de bistrot maar ook het gourmet restaurant en andere F&B services bestaan tot jouw stagemogelijkheden.
Arjan en Marije kennen als geen ander de klappen van de zweep als het gaat om het slagen ( of niet) van een stage. Daardoor weten zij ook wat er nodig is om meer kennis op te doen binnen het gehele Food en Beverage en natuurlijk het hotel gastheerschap. Alleen al Arjan heeft in de afgelopen 25 jaar ruim 30 stagiaires getraind. De basis van zijn trainingen zijn niet zozeer van wat ken je al maar meer wat wil je eigenlijk bereiken.
Jouw grote dosis leergierigheid is natuurlijk ook van belang in het behalen van een succesvolle stageperiode.
Wat wordt er geboden?
  • Grote varieteit in functies en verantwoordelijkheden
  • Duidelijke vorm van lesgeving en trainen
  • Unieke omgeving
  • Platte organisatie waardoor makkelijker werken
  • Aanvaardbare uren. gemiddeld 40 uur per week.
  • Een stageperiode van minimaal 12 weken
  • Wat betreft MBO leerlingen: Hotel Edward 1er is erkend als leerbedrijf

Voorbeeld van 3 roosterindelingen:
07.45 Klaarmaken en zetten van ontbijt in het hotel
08.30 Ontbijt verzorgen en onderhoud
11.00 na ontbijt tafels gereedmaken voor diner
11.30 Lunchen met het team
break
18.00 Diner met het team
19.30 serveren en onderhoud in restaurant van hotel
23.00 Opruimen en in gereedheid brengen van tafels voor ontbijt
23.30 einde dag
of
11.00 – 16.00 bedienen in de bistrot en onderhoud
18.00 diner met het team
19.00 serveren in de bistrot
22.00 einde dienst
of
13.00 – 18.00 hotel receptie
18.00 Diner met het team
19.00 bediening in het hotel
21.00 einde dienst

Jouw rooster hangt uiteindelijk samen met jouw opleiding, jouw keuzes en je talenkennis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten